Persbericht

Banketbakkerij Michiels uit Eindhoven vereerd met Hygiënecode-certificaat!

Lekker veilig brood en banket van Bakkerij M. Michiels BV

Bakkerij M. Michiels BV ontvangt op 18 september 2012 het hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van Bakkerij M. Michiels BV volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid. De Hygiënecode voor Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode.

Succes

Het hygiënecode-certificaat is een initiatief van de Stichting Voedsel Veiligheidsinspectie Wageningen in samenwerking met ISACert BV. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken. Bakkerij M. Michiels BV heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen en is daarom vanaf 09 juli 2012 in het bezit van het felbegeerde hygiëne-certificaat. De certificering staat onder toezicht van de internationale Raad van Accreditatie.