Geschiedenis
 

Sinds jaar en dag een begrip in Eindhoven

Banketbakkerij Michiels is al sinds 1953 een begrip in Eindhoven. Voor deze tijd had opa Michiels (vader van oprichter Wim Michiels (1927)) een broodfabriek in Vlokhoven, Famizo genaamd.

 

Zeven zonen op 1 na (Toon) zijn bakker geworden. (Wim, Gerard, Piet, Theo, Henk, Jo en Benny)

Toon is automonteur geworden en onderhield het autopark van de vele bakkerijen die in de jaren hun deuren openden. Het enigste zusje Annie heeft haar broers in vele zaken jaren lang geholpen. Het eerste filiaal is de banketbakkerij op de Woenselse Markt 9 waar Wim samen met zijn vrouw Bep van den Akker de eerste bakkerij begon met 1 bakker en 1 winkeldame.

Wim en Bep kregen 6 kinderen: Theo, Ingrid, Marcel, Cornè, Ronald en Frank waarvan alleen Marcel het bakkersvak verkoos.

In 1983 trouwde Marcel met Carola van Haren en zij kregen twee kinderen Daphne en Roy, tot op heden behulpzaam in het familiebedrijf. In 1986 namen Marcel en Carola de bakkerij aan de Woenselse Markt over van hun ouders en in 1996 was de overname van het Winkelcentrum Woensel van Louis en José Michiels die daar 25 jaar eigenaar van zijn geweest.

Louis heeft daarna nog 10 jaar mee bezorgt en pa (Wim) is nu nog 2 keer per week op kantoor te vinden. 6 bakkers, 15 winkeldames staan voor U klaar om U vriendelijk te helpen met uw keuze van een groot assortiment gebak en brood.

 


 

De service bij banketbakkerij Michiels gaat ver, kwaliteit staat voorop en kwantiteit is zeker mogelijk.

 

Dagelijks wordt er voor honderden zo niet nog meer Eindhovenaren met liefde gebakken, verpakt en bezorgt op uur en tijd.

Leerbedrijf

Banketbakkerij Michiels biedt voor vele leerlingen op diverse niveaus een leerplek. De inkoop beperkt zich tot grondstoffen, zodat elk product in eigen bakkerij vervaardigd wordt. Dit zorgt voor een eigen smaak en uitstraling en de banketbakkers in spé leren nog hoe een product vervaardigd wordt.

 

HACCP

Banketbakkerij Michiels werkt aan het hygiëne keurmerk. De bakkerij is door de jaren heen gemoderniseerd aan materialen, machine interieur, diepvriezers en koelingen. De winkels zijn voorzien van een prachtig interieur om de producten ten toon te stellen. Het nieuwe kassa systeem gaat er in de toekomst voor zorgen dat de interne administratie beperkt wordt en er een moderne makkelijke werkwijze ontstaat voor de dagelijkse terugkerende bestel en baklijsten.

 


Kortom een prettige werksfeer voor het personeel en een professionele aanpak voor de klant!

 

Een bedrijf om als eigenaar, als personeelslid, maar ook zeker als de Eindhovenaar als klant heel trots op te zijn, nog jaren lang.

 

Dank U wel voor uw belangstelling en graag tot ziens in onze winkels.

  

Marcel & Carola Michiels